Zomervacht PDF Book by Jaap Robben PDF ePub

Zomervacht

by
4.00143 votes • 30 reviews
Published 04 Sep 2018
Zomervacht.pdf
Format Hardcover
Pages320
Edition2
Publisher De Geus
ISBN -
ISBN139789044525014
LanguagenlSinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Lucien bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Lucien vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord "vergoeding' valt.
Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij?
In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

Zomervacht Reviews

Jolieg
- Marmaris, Turkey
4
Tue, 02 Oct 2018

Een mooi en lief boek.
De jongere broer is als een vacht voor zijn broer die gehandicapt is en waar hij eigenlijk voor zou willen blijven zorgen..
De vader laat bijna alles over aan zijn jongste zoon.. in de hoop dat deze vader er beter af zal komen....

Evi
3
Wed, 19 Sep 2018

"Jongens als jouw broer zijn onstrafbaar. Die hebben bij hun geboorte al levenslang gekregen, daar kan niks meer bovenop." Deze zin zegt alles.
Net als het dankwoord: "(...). Mijn lieve ouders, bedankt dat jullie me maakten, mij meenamen en geleerd hebben om te kijken. En bovenal dank je wel aan mijn lievelingsmens: Suus."
In mijn fantasie is Suus tot levenslang veroordeeld.

Lauranne
- Arnhem, Netherlands
5
Thu, 06 Sep 2018

Dol op Jaap Robben, die met dit boek ons een soort Nederlandse David Vann cadeau geeft. En wat wil je nog meer? Dit boek is een fantastische kruising tussen David Vann, Thijs de Boer, Walter van de Berg met een beetje kinderliteratuur en dan toch heel erg Jaap Robben. (Zo goed. Wil er mijn hoofd in stoppen zo goed.)

Esmé
4
Tue, 23 Oct 2018

Wat kan Jaap Robben toch mooi schrijven! Met zinnen als penseelstreken ("de honden blaffen zichzelf binnenstebuiten") bouwt hij een tragische geschiedenis op waarvan je weet: dit gaat mis. Het is spannend, en daarom des te wranger.

Hermien
- Perth, 08, Australia
4
Thu, 27 Sep 2018

Niet een gemakkelijk onderwerp, maar wel aangrijpend en mooi geschreven.