Zomervacht PDF Book by Jaap Robben PDF ePub

Zomervacht

by
3.84409 votes • 62 reviews
Published 04 Sep 2018
Zomervacht.pdf
Format Hardcover
Pages320
Edition3
Publisher De Geus
ISBN -
ISBN139789044525014
LanguagenlSinds hun gezin uit elkaar viel, wonen de dertienjarige Brian en zijn vader op een terreintje met loodsen, caravans en waakhonden. Als ze voor het eerst in maanden Brians verstandelijk en fysiek gehandicapte broer Lucien bezoeken, vraagt de directeur van de instelling of Lucien vanwege een grote renovatie tijdelijk thuis opgevangen kan worden. Pa ziet dat niet zitten. Tot het woord "vergoeding' valt.
Die zomer krijgt Brian de verantwoordelijkheid voor zijn broer. Maar hoe praat je met een broer die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? En hoe houd je iemand in bedwang die sterker is dan jij?
In de schaduw van hun stacaravan ontstaat een intieme band tussen de broers die hun leven zal veranderen.

Zomervacht Reviews

Lauranne
- Arnhem, Netherlands
5
Thu, 06 Sep 2018

Dol op Jaap Robben, die met dit boek ons een soort Nederlandse David Vann cadeau geeft. En wat wil je nog meer? Dit boek is een fantastische kruising tussen David Vann, Thijs de Boer, Walter van de Berg met een beetje kinderliteratuur en dan toch heel erg Jaap Robben. (Zo goed. Wil er mijn hoofd in stoppen zo goed.)

Stéphane
- Schoten, 01, Belgium
5
Tue, 30 Oct 2018

Na "Birk" is dit de tweede roman die ik van deze auteur lees. Lees dit boek! Het is een prachtig, sterk ontroerend verhaal. Brian - de ik-persoon - leeft met zijn vader Maurice op een camping temidden van een zeer marginaal - en crimineel -milieu. De moeder van Brian is met een andere man getrouwd. Zijn broer, Lucien, is mentaal gehandicapt en ligt hulpeloos in een instelling. Omdat het tehuis gaat verbouwen en er plaatsgebrek is, mag Lucien voor de zomer mee naar "huis", op de camping dus... Bovendien komt er nog een "huurder" opdagen in de camping... Je leest het allemaal en je wordt meteen aangegrepen door wat die jongen allemaal meemaakt. Hoe hij ook verliefd wordt op een meisje, hoe hij met zijn brommer wil gaan rijden. En ook hoe hij dagenlang alleen voor Lucien zorgt. Dat gebeurt met veel liefde en toewijding. De twee broers groeien naar elkaar toe en houden van elkaar. Maar in dit gevaarlijke milieu slaat het noodlot toe. Lucien gaat terug naar de instelling. Wat er met Brian en zijn vader gebeurt, komen we niet te weten, en we hopen alleen maar dat de jongen gelukkiger kan worden. Een boek met enorm veel affectie en tederheid, en dit in een hard, donker milieu. Je moet het kunnen. Een heel sterk boek.

Heleen
- Steenwijk, 15, Netherlands
5
Fri, 02 Nov 2018

Dicht op de huid, warm, adembenemend, hemelschreiend.

Hilde
4
Wed, 19 Dec 2018

Een verhaal in korte zinnen, de eenvoudige taal van een 13-jarige die voor zijn zwaar gehandicapte broer zorgt. Een hard thema, maar zo mooi gebracht!

Evi
3
Wed, 19 Sep 2018

"Jongens als jouw broer zijn onstrafbaar. Die hebben bij hun geboorte al levenslang gekregen, daar kan niks meer bovenop." Deze zin zegt alles.
Net als het dankwoord: "(...). Mijn lieve ouders, bedankt dat jullie me maakten, mij meenamen en geleerd hebben om te kijken. En bovenal dank je wel aan mijn lievelingsmens: Suus."
In mijn fantasie is Suus tot levenslang veroordeeld.

Related Books of "Zomervacht"

Na Mattias Book by Peter Zantingh
by Peter Zantingh
Goudvissen en beton Book by Maartje Wortel
by Maartje Wortel
Stern Book by Thomas Heerma van Voss
by Thomas Heerma van Voss
Jij bent van mij Book by Peter Middendorp
by Peter Middendorp
Stage Four Book by Sander Kollaard
by Sander Kollaard
De zomer hou je ook niet tegen Book by Dimitri Verhulst
by Dimitri Verhulst
Het hout Book by Jeroen Brouwers
by Jeroen Brouwers
Vergeet de meisjes Book by Alma Mathijsen
by Alma Mathijsen
Wormen en engelen Book by Maarten van der Graaff
by Maarten van der Graaff