Vallen PDF Book by Anne Provoost PDF ePub

Vallen

by
3.10831 votes • 41 reviews
Published 01 Jan 1995
Vallen.pdf
Format Paperback
Pages264
Edition27
Publisher Houtekiet
ISBN 9052406359
ISBN139789052406350
LanguagenlZoals elk jaar brengen Lucas en zijn moeder de zomer door in het huis van zijn grootvader, ver weg van de hoofdstad. Deze zomer is evenwel anders: zijn grootvader is gestorven, en voor het eerst beginnende mensen in de stad over zijn oorlogsverleden te praten. Wanneer de jonge danseres Caitlin – Lucas’ Amerikaanse vriendinnetje van jaren geleden – weer opduikt, wordt alles nog een stuk ingewikkelder. Een intrigerende, sfeervolle roman over een broeierige zomer waarin de dingen langzaam maar zeker uit de hand lopen.

Vallen Reviews

Hermione
2
Sat, 05 May 2018

Had to read this for school. Did not enjoy it, but had strong meanings.

Reetta
- Tampere, Finland
3
Mon, 31 Jul 2017

Okei... Tällaisia nuortenkirjat olivat nuoruudessa - tiheä fontti, lauserakenteet huimaa, vauhti hiipii, sanavaraston tulee olla huima. Pitää osata ajatella. Pitää osata miettiä.
Sartren jalanjäljissä kulkeva romaani aikuistuvan pojan kesästä jo kuolleen isoisänsä talossa, jossa toisen maailmansodan haamut heräävät eloon arabi-vierastyöläisten ja turvapaikanhakijoiden tullessa pienelle paikkakunnalle. Olemassaolon pohtiminen, ajan venyminen, turhautuminen ja nuoruus itsessään vie päähenkilöä kohti karismaattista, varmaa ja vahvaa johtajaa - naapurissa vanhassa nunnaluostarissa asuva juutalaistyttö kulkee puolestaan omaa polkuaan.
Nautin.

Tamara
- doetinchem, Netherlands
3
Sat, 27 Apr 2019

Lucas gaat ieder jaar met zijn moeder naar zijn opa toe maar dit jaar gaan ze voor het eerst naar zijn huis na zijn dood. hij krijgt dingen te horen over het oorlogsverleden van zijn opa en raakt bevriend met twee mannen naar of die vriendschap wel zo gezond voor hem is. ook is zijn oude vriendinnetje Caitlin er weer en ze raken snel weer bevriend. een zomer die niet alleen zijn leven zal veranderen maar ook die van Caitlin. ik had in het begin moeite om in het verhaal te komen maar vond het al snel een stuk beter. het draait wel om discriminatie maar vond het wel goed uitgewerkt. heb dit in mijn schooltijd geloof ik nooit gelezen maar wel genoten van dit boek ondanks dat ik er moeilijk in kwam maar weet niet of dat aan mij lag of aan het boek.

Marie
- Hoeilaart, Belgium
2
Wed, 10 Feb 2016

I had to read this for my Dutch literature class. Going into this book I had very low expectations. I have already read an other book for that class and it was horrible. This book had an actual plot! (such a great surprise) The story has a message about racisme and neonazisme. The author wants to show teenagers the risks of radical ideas (like the ISIS). But the book was written in 1994 so the story is not very appealing anymore for our time period.

Vivian
1
Tue, 17 Mar 2015

Eindelijk uit...wat een stom boek. Kon eerlijk gezegd geen touw aan het verhaal vastknopen en het deed me gewoon niets. De thema's zijn interessant, maar de personages komen niet uit de verf en het geheel deed gewoon niets met me, behalve me vervelen.

Related Books of "Vallen"

De Griezelbus 4 Book by Paul van Loon
by Paul van Loon
Verzamel de liefde Book by Bart Moeyaert
by Bart Moeyaert
Iep! Book by Joke van Leeuwen
by Joke van Leeuwen
Heart's Delight Book by Per Nilsson
by Per Nilsson
The Towers of February Book by Tonke Dragt
by Tonke Dragt
De Vriendschap Book by Connie Palmen
by Connie Palmen
Tonguecat Book by Peter Verhelst
by Peter Verhelst
De Witte Book by Ernest Claes
by Ernest Claes
Niemand houdt mij tegen Book by Evert Hartman
by Evert Hartman
De dagen van de bluegrassliefde Book by Edward van de Vendel
by Edward van de Vendel
Nikki Nikkel Book by Marc de Bel
by Marc de Bel